Sabtu, 06 Januari 2018

KL - Cameron Highland 5D 4N

Hi.. It's me..
On 23 - 27 November 2017, I went to Cameron Highland after I saw a lot of beautiful picture and read a lot of review about mossy forest and Mount Brinchang.

I used Air Asia since they have cheaper flight ticket on Final call, only Rp 271,000.00 + 1000 big points. For the first day, since I arrived in KLIA2 at 12.00 AM, I decided to sleep at the airport. Went down to the bus station at Level 1 to buy my ticket to TBS (Terminal Bersepadu Selatan) for 5.30 AM, I spent the night in the plastic chair, yeah I know it is not comfortable, but since it's only a few hours, why not.

In TBS, I bought bus ticket to Cameron Highland. Please note that all bus to Cameron Highland will stop at Tanah Rata Station. I took Unititi bus, departed at 08.30 AM and arrived at 12.30 PM. The last 60 km before Tanah Rata, the road is winding, so if you have any car sickness, better to go to Ipoh first and then to Cameron highland since the road is less winding. Around 30 km before Tanah Rata you can see a beautiful waterfall on your left side.

If you will return to KL on the weekend, better purchase your ticket in advance. I bought my return ticket when I arrived. I intended to go to Robinson Fall, but the lady who sold my bus ticket said that it is dangerous, and a few days ago someone was mugged there. Since I went alone, I decided to skip this one.

If you are using public transport like me, waiting for a local bus here need a lot of patience. I wait for 20 minutes but the bus is no where to be seen, so I decided to walk to my hostel in Brinchang. I took trail 16 beside Century Pines Resort Cameron Highlands. There is a sign there, but the road is only dirt road, and you have to stepping over water pipe. Don't worry, the trail is really easy.

Parit Fall itself is a small, I mean really small, ditch. Parit is the malay word for ditch / drain. You can go around the Lipir Forest here. But I decided to continue my journey to Brinchang. I walked behind the golf course to avoid too much vehicle. Just use your google map and you will be good to go. I took a rest in YZ strawberry farm for lunch.

Hutan Lipir Map
Parit Fall
All Souls' Church

Remember that now you have to pay government tax when you book a hotel or hostel in Malaysia for 10 RM / night. If you are here on weekend, don't forget to go to Brinchang Night Market. You can buy anything you want here. Strawberry, corn, cactus, fashion, Fresh veggie, food, chocolate, and a lot more. It's better to make sure the location of this Night Market since they are moving it every few months.
Brinchang Night Matket
Sam Poh Temple
Inside Sam Poh Temple
I intended to take half day tour to Mount Brinchang, mossy forest, tea plantation, and some of the local farm, but Mount Brinchang and mossy forest is closed until 31 January 2018 due to some maintenance. So saaaad.. :( So I went to Lavender garden instead. Here you can see a lot of flower, try lavender ice cream, which I can honestly say it's not my taste, take a ton of pictures, or just sit to savor the clear air with a cup of coffee.
Lavender Garden
Sky Garden @Lavender Garden

Lavender Ice cream
Lavender Castle @Lavender Garden
But don't forget to see the BOH Tea Centre / Plantation. It's fantastic! I can spent many hours just sit here with a pot of tea and contemplating the meaning of life :p. There are a lot of strawberry farm scattering here, so just pick one since the experience they offered is the same, picking your own strawberry.
BOH Tea Centre
BOH Tea Centre

Fresh vegetables @Big Red Strawberry Farm

Pick your own strawberries price @Big Red Strawberry Farm
On my way back to KL, the drive took 6,5 hours, and the bus was late. The bus supposed to depart from Tanah Rata Station at 1.45 PM, but we depart on 2.00 PM and make another stop near the Tourism Centre to take some passenger.

For detailed breakdown of my expense, you can see in below table. For more pictures, come check my Instagram account @finna.susanti. Happy Holiday!

Kamis, 06 April 2017

A Long Time Has Passed

Woooow..
A long time has passed after my last post..

Let's make this blog life again..
I will post some more within this month.. :)

Senin, 04 Agustus 2014

Masa lalu dan waktu

Ketika masa lalu yang kau anggap lalu tertanya tidak begitu lalu
Ketika masa lalu dan saat ini berjalan berdampingan dan meminta masa depan

Secepat apapun kau berjalan, masa lalu akan selalu berada satu langkah di belakangmu
Tapi, haruskah masa lalu yang ini??
Sekarang??
Di saat aku berpikir aku sudah mampu melewatinya
Di saat aku berharap untuk memulai sesuatu yang baru
Di saat aku berusaha untuk meraih hal lainnya

Mungkin aku masih butuh waktu
Mungkin aku memang masih harus berjuang untuk menghadapinya
Atau mungkin, itu adalah sesuatu yang harus selalu aku bawa di hidupku
Apapun itu, aku hanya berharap semua keputusanku tidak akan aku sesali nantinya
Aku berharap aku tidak menyebabkan orang-orang disekitarku terluka karena hal ini

Do the best and hope God will give me some answer..

Kamis, 19 Juni 2014

Singapore 4th Day

Hari keempat..
Hari terakhir kami di Singapore..
Jadi, karena kita hanya akan k bandara, kita memutuskan untuk bangun sedikit lebih siang..
Jam set 9 kami meluncur k bandara dengan taksi. Sebenarny ada MRT untuk k bandara, tapi karena ibuku tidak mao repot, akhirnya kami naik taksi dari hotel..
Berhubung jam set 9 masih termasuk dalam rush hour, maka tarif taksi ny dtambah 10% dari argo yang tertera..

Sampai d bandara, check in dan bla bla bla, kami masih harus menunggu sekitar 45 menit.
Akhirny, panggilan pesawat kami diumumkan..
Sampai d bandara Husein, Bandung, kami antri panjaaaang banget, karena ada 2 pesawat yang turun dengan rentang waktu berdekatan..
Untuk mengurus imigrasi, bagasi, dll, dperlukan waktu kurang lebih satu setengah jam.. Lama kan..

Hal pertama yang aku sadari begitu aku sampai d Bandung adalah suara klakson..
Yuuups, klakson mobil..
Bahkan d tempat parkir pun masih ada aja orang yang bunyiin klakson. Ckckck..


Beberapa tips selama di Singapore
- gunakan sepatu yang nyaman kalo mao jalan"
- bawa kartu mahasiswa, banyak diskon d sana. hehehe..
- bli EZ-link karena jauh lebih mudah, ga harus ngantri tiket dan nyari uang pas waktu naek bus
- jangan lupa bawa kamera.. :)


Perjalanan berikutny adalah PENANG..
Tungguin aja ya..

Senin, 21 April 2014

Explanation for 80 Years of Man's Life

On the first day, God created the dog and said:
‘Sit all day by the door and bark at anyone who comes in or walks past.For this, I will give you a life span of twenty years.’
The dog said: ‘That’s a long time to be barking. How about only ten years and I’ll give you back the other ten?’
So God agreed.

On the second day, God created the monkey and said:

‘Entertain people, do tricks, and make them laugh. For this, I’ll give you a twenty-year life span.’ 
The monkey said: ‘Monkey tricks for twenty years? That’s a pretty long time to perform. How about I give you back ten like the Dog did?’ 
And God agreed.

On the third day, God created the cow and said: ‘You must go into the field with the farmer all day long , have calves and give milk to support the farmer’s family. For this, I will give you a life span of sixty years.’ 

The cow said: ‘That’s kind of a tough life to live for sixty years. How about twenty and I’ll give back the other forty?’ 
And God agreed again.

On the fourth day, God created man and said: ‘Eat, sleep, play, marry and enjoy your life. For this, I’ll give you twenty years.’ 

But man said: ‘Only twenty years? Could you possibly give me my twenty, the forty the cow gave back, the ten the monkey gave back, and the ten the dog gave back; that makes eighty, okay?’ 
‘Okay,’ said God, ‘You got it.’

So that is why for our first twenty years we eat, sleep, play and enjoy ourselves. 

For the next forty years we slave in the sun to support our family living cow’s life . 
For the next ten years we do monkey tricks to entertain the grandchildren. And for the last ten years we sit on the front porch and bark at everyone.

Now you know why we live the life the way we live. :D



Source : http://www.inspireyourspirit.com/2013/12/eighty-years-of-mans-life-explained.

Minggu, 20 April 2014

Diriku Apa Adanya

Aku tau aku tidak cantiq.
Aku juga tau aku tidak sempurna.
Tapi..
Ini diriku apa adanya.

Aku tidak berpura-pura menjadi orang lain.
Aku tidak keberatan bila orang lain tidak menyukaiku.
Apa yang kamu lihat apalah apa yang kamu dapatkan..

Jadi tolong, jangan bandingkan aku dengan dia.
Aku bukan dia yang selalu perduli pada penampilannya.
Aku bukan dia yang selalu tau apa yang harus dikatakan.
Aku bukan dia yang memilih untuk menghormati orang tertentu saja.

Aku menyadari dengan pasti bahwa kami adalah dua kutub yang bertolak belakang.
Tidak cocok satu sama lain.
Aku tidak akan menggangguny bila dia tidak menggangguku.
Tapi jangan salahkan aku bila aku membalas perbuatannya padaku..

Sabtu, 22 Maret 2014

Singapore 3rd Day

Hari ketigaaaa..
Hari ini pergi ke River Safari, Botanical Garden, dan lewat d depan National Museum..

Dr hotel langsung meluncur menuju River Safari dengan taksi. Sebenernya ada bus sich yg menuju k sana, tapi berhubung harus 3x ganti bus dari hotel, akhirny kita memutuskan untuk naek taksi aja. Lebih praktis, ga takut nyasar, tapi sedikit (banyak sich sbenerny) lebih mahal..

Apa yg kita lakuin d River Safari??
Begitu sampe, langsung meluncur menuju Amazon River karena boat kita jam 10.00, boat pertama yg berangkat menyusuri Amazon River. Abis dari Amazon River? Muter", keliling" liat semua binatang yang ada sebelum akhirny menuju tempat tujuan pertama d sini. Yup yup yup. P-A-N-D-A. Beruang putih dengan warna hitam d bagian" tertentu, juga the red one, panda yg mirip musang. Hahaha..





Why black and white??

 Puas jalan" sampe jam 2, kami memutuskan untuk meneruskan petualangan menuju Botanical Garden. Naek bus entah nomor berapa dari sana sampe station MRT, dsambung MRT ke Botanical Garden. Garden ny gedeeeeeeeeeeeeee banget. Cape pokony muterin ni taman (pdhal ga k smua tempat juga). Jangan lupa masuk k Orchad Garden ya kl d sini, anggrekny keren". Abis dari sini, kaki udah pegel", akhirny kita balik k hotel aja. Untung lewat National Museum ny Singapore, jadi pas dtany udah pernah k sini ato blom, kita bisa dengan pe-de bilang udah, meskipun cm numpang lewat donk. Hehehe..



Narsis bareng sang photographer

Lengkung anggrek yg bagus banget


Maaph ya, untuk harga bla bla bla udah lupa, soalny udah lama dan ga dtulis..
Untuk tiket masuk bisa d cek langsung d web ny..

Tunggu kelanjutan ceritany d hari terakhir kami d Singapore.