Senin, 04 Agustus 2014

Masa lalu dan waktu

Ketika masa lalu yang kau anggap lalu tertanya tidak begitu lalu
Ketika masa lalu dan saat ini berjalan berdampingan dan meminta masa depan

Secepat apapun kau berjalan, masa lalu akan selalu berada satu langkah di belakangmu
Tapi, haruskah masa lalu yang ini??
Sekarang??
Di saat aku berpikir aku sudah mampu melewatinya
Di saat aku berharap untuk memulai sesuatu yang baru
Di saat aku berusaha untuk meraih hal lainnya

Mungkin aku masih butuh waktu
Mungkin aku memang masih harus berjuang untuk menghadapinya
Atau mungkin, itu adalah sesuatu yang harus selalu aku bawa di hidupku
Apapun itu, aku hanya berharap semua keputusanku tidak akan aku sesali nantinya
Aku berharap aku tidak menyebabkan orang-orang disekitarku terluka karena hal ini

Do the best and hope God will give me some answer..

Kamis, 19 Juni 2014

Singapore 4th Day

Hari keempat..
Hari terakhir kami di Singapore..
Jadi, karena kita hanya akan k bandara, kita memutuskan untuk bangun sedikit lebih siang..
Jam set 9 kami meluncur k bandara dengan taksi. Sebenarny ada MRT untuk k bandara, tapi karena ibuku tidak mao repot, akhirnya kami naik taksi dari hotel..
Berhubung jam set 9 masih termasuk dalam rush hour, maka tarif taksi ny dtambah 10% dari argo yang tertera..

Sampai d bandara, check in dan bla bla bla, kami masih harus menunggu sekitar 45 menit.
Akhirny, panggilan pesawat kami diumumkan..
Sampai d bandara Husein, Bandung, kami antri panjaaaang banget, karena ada 2 pesawat yang turun dengan rentang waktu berdekatan..
Untuk mengurus imigrasi, bagasi, dll, dperlukan waktu kurang lebih satu setengah jam.. Lama kan..

Hal pertama yang aku sadari begitu aku sampai d Bandung adalah suara klakson..
Yuuups, klakson mobil..
Bahkan d tempat parkir pun masih ada aja orang yang bunyiin klakson. Ckckck..


Beberapa tips selama di Singapore
- gunakan sepatu yang nyaman kalo mao jalan"
- bawa kartu mahasiswa, banyak diskon d sana. hehehe..
- bli EZ-link karena jauh lebih mudah, ga harus ngantri tiket dan nyari uang pas waktu naek bus
- jangan lupa bawa kamera.. :)


Perjalanan berikutny adalah PENANG..
Tungguin aja ya..

Senin, 21 April 2014

Explanation for 80 Years of Man's Life

On the first day, God created the dog and said:
‘Sit all day by the door and bark at anyone who comes in or walks past.For this, I will give you a life span of twenty years.’
The dog said: ‘That’s a long time to be barking. How about only ten years and I’ll give you back the other ten?’
So God agreed.

On the second day, God created the monkey and said:

‘Entertain people, do tricks, and make them laugh. For this, I’ll give you a twenty-year life span.’ 
The monkey said: ‘Monkey tricks for twenty years? That’s a pretty long time to perform. How about I give you back ten like the Dog did?’ 
And God agreed.

On the third day, God created the cow and said: ‘You must go into the field with the farmer all day long , have calves and give milk to support the farmer’s family. For this, I will give you a life span of sixty years.’ 

The cow said: ‘That’s kind of a tough life to live for sixty years. How about twenty and I’ll give back the other forty?’ 
And God agreed again.

On the fourth day, God created man and said: ‘Eat, sleep, play, marry and enjoy your life. For this, I’ll give you twenty years.’ 

But man said: ‘Only twenty years? Could you possibly give me my twenty, the forty the cow gave back, the ten the monkey gave back, and the ten the dog gave back; that makes eighty, okay?’ 
‘Okay,’ said God, ‘You got it.’

So that is why for our first twenty years we eat, sleep, play and enjoy ourselves. 

For the next forty years we slave in the sun to support our family living cow’s life . 
For the next ten years we do monkey tricks to entertain the grandchildren. And for the last ten years we sit on the front porch and bark at everyone.

Now you know why we live the life the way we live. :D



Source : http://www.inspireyourspirit.com/2013/12/eighty-years-of-mans-life-explained.

Minggu, 20 April 2014

Diriku Apa Adanya

Aku tau aku tidak cantiq.
Aku juga tau aku tidak sempurna.
Tapi..
Ini diriku apa adanya.

Aku tidak berpura-pura menjadi orang lain.
Aku tidak keberatan bila orang lain tidak menyukaiku.
Apa yang kamu lihat apalah apa yang kamu dapatkan..

Jadi tolong, jangan bandingkan aku dengan dia.
Aku bukan dia yang selalu perduli pada penampilannya.
Aku bukan dia yang selalu tau apa yang harus dikatakan.
Aku bukan dia yang memilih untuk menghormati orang tertentu saja.

Aku menyadari dengan pasti bahwa kami adalah dua kutub yang bertolak belakang.
Tidak cocok satu sama lain.
Aku tidak akan menggangguny bila dia tidak menggangguku.
Tapi jangan salahkan aku bila aku membalas perbuatannya padaku..

Sabtu, 22 Maret 2014

Singapore 3rd Day

Hari ketigaaaa..
Hari ini pergi ke River Safari, Botanical Garden, dan lewat d depan National Museum..

Dr hotel langsung meluncur menuju River Safari dengan taksi. Sebenernya ada bus sich yg menuju k sana, tapi berhubung harus 3x ganti bus dari hotel, akhirny kita memutuskan untuk naek taksi aja. Lebih praktis, ga takut nyasar, tapi sedikit (banyak sich sbenerny) lebih mahal..

Apa yg kita lakuin d River Safari??
Begitu sampe, langsung meluncur menuju Amazon River karena boat kita jam 10.00, boat pertama yg berangkat menyusuri Amazon River. Abis dari Amazon River? Muter", keliling" liat semua binatang yang ada sebelum akhirny menuju tempat tujuan pertama d sini. Yup yup yup. P-A-N-D-A. Beruang putih dengan warna hitam d bagian" tertentu, juga the red one, panda yg mirip musang. Hahaha..





Why black and white??

 Puas jalan" sampe jam 2, kami memutuskan untuk meneruskan petualangan menuju Botanical Garden. Naek bus entah nomor berapa dari sana sampe station MRT, dsambung MRT ke Botanical Garden. Garden ny gedeeeeeeeeeeeeee banget. Cape pokony muterin ni taman (pdhal ga k smua tempat juga). Jangan lupa masuk k Orchad Garden ya kl d sini, anggrekny keren". Abis dari sini, kaki udah pegel", akhirny kita balik k hotel aja. Untung lewat National Museum ny Singapore, jadi pas dtany udah pernah k sini ato blom, kita bisa dengan pe-de bilang udah, meskipun cm numpang lewat donk. Hehehe..



Narsis bareng sang photographer

Lengkung anggrek yg bagus banget


Maaph ya, untuk harga bla bla bla udah lupa, soalny udah lama dan ga dtulis..
Untuk tiket masuk bisa d cek langsung d web ny..

Tunggu kelanjutan ceritany d hari terakhir kami d Singapore. 

Jumat, 21 Maret 2014

Real Love

1. Real love is when u lay awake at night and wish that person was lying next to u....

2. Real love is feeling that person move u inside ur heart, even if they are one thousand miles away...

3. Real love is wishing so hard that u could dream about them every night when u go to bed....

4. Real love is when u look at a picture of them and say wow!!?

5. Real love is when whatever happens in ur day, whatever music u listen to, whatever u read, whatever u imagine, whatever someone says to u, it reminds u of them....

6. Real love is when u have a passion a desire to tell them how much u love them....

7. Real love is when u cry urself to sleep as they will never be urs..

8. Real love is when there is simply no words to explain how ur feeling....:-/?

9. Real love is when no matter where u go in life, or whatever happens that one person will always be there, following u like a shadow.....

10. Real love is what lasts forever and ever and ever until forever never ever ends!!!!?



Source  http://life-my-destiny.blogspot.in/2013/11/what-is-real-love.html

Sabtu, 01 Maret 2014

45 Life Lessons in Live

1. Life isn’t fair, but it’s still good.
2. When in doubt, just take the next small step.
3. Life is too short not to enjoy it.
4. Your job won’t take care of you when you are sick. Your friends and family will.
5. Don’t buy stuff you don’t need.

6. You don’t have to win every argument. Stay true to yourself.
7. Cry with someone. It’s more healing than crying alone.
8. It’s OK to get angry with God. He can take it.
9. Save for things that matter.
10. When it comes to chocolate, resistance is futile.

11. Make peace with your past so it won’t screw up the present.
12. It’s OK to let your children see you cry.
13. Don’t compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
14. If a relationship has to be a secret, you shouldn’t be in it.
15. Everything can change in the blink of an eye… But don’t worry; God never blinks.

16. Take a deep breath. It calms the mind.
17. Get rid of anything that isn’t useful. Clutter weighs you down in many ways.
18. Whatever doesn’t kill you really does make you stronger.
19. It’s never too late to be happy. But it’s all up to you and no one else.
20. When it comes to going after what you love in life, don’t take no for an answer.

21. Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie. Don’t save it for a special occasion. Today is special.
22. Overprepare, then go with the flow.
23. Be eccentric now. Don’t wait for old age to wear purple.
24. The most important sex organ is the brain.
25. No one is in charge of your happiness but you.

26. Frame every so-called disaster with these words, ‘In five years, will this matter?’
27. Always choose Life.
28. Forgive but don’t forget.
29. What other people think of you is none of your business.
30. Time heals almost everything. Give Time time.

31. However good or bad a situation is, it will change.
32. Don’t take yourself so seriously. No one else does.
33. Believe in miracles.
34. God loves you because of who God is, not because of anything you did or didn’t do.
35. Don’t audit life. Show up and make the most of it now.

36. Growing old beats the alternative — dying young.
37. Your children get only one childhood.
38. All that truly matters in the end is that you loved.
39. Get outside every day. Miracles are waiting everywhere.
40. If we all threw our problems in a pile and saw everyone else’s, we’d
grab ours back.

41. Envy is a waste of time. Accept what you already have, not what you think you need.
42. The best is yet to come…
43. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
44. Yield.
45. Life isn’t tied with a bow, but it’s still a gift.


Source : http://life-my-destiny.blogspot.in/2014/01/45-life-lessons-written-by-90-year-old.html